Teherautó bérlés kapcsán eddig még nem nagyon voltak tapasztalataim, de mivel édesapám tehergép-járgánya a hétvégén bemondta az unalmast, így kénytelen-kelletlen muszáj volt teherautó bérlés kapcsán tájékozódjak.

Mint említettem, a sors úgy hozta, hogy miután saját verdám nincsen, a szülőké pedig nem indult el a hétvégén, így jobbnak láttam más megoldás után nézni. Először körbekérdeztem a szűkebb családi kört, majd a tágabbat is, a rokonokat beleértve, akik azért valamennyire elérhetőek is lettek volna. Majd következtek a barátok. De senki sem tudott segíteni. Nem mintha nem akartak volna – nagyon jó szándékú a családom és többnyire a barátaim is-, de hát senkinek nem volt olyan kocsija, ami nekem kellett volna. Mindeközben többen említették, hogy mi volna, ha körbenéznék a neten teherautó bérlés témakörben, hátha ott sikert érek el, talán mert nagyobb is a választék, mint amivel ők magánszemélyként, vagy éppen vállalkozóként tudtak volna szolgálni. Ez volna a nagy ötlet? Teherautó bérlés?? Hát…

A teherautó bérlés kezdete: www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/
Ilyet még úgysem csináltam – még nem béreltem sose semmit -, gondoltam itt az ideje kipróbálni. De egy valami mégis volt! A dodzsem – ha jól emlékszem -, kisgyerekkorom egyik kedvenc játéka! Mindig visszasírom, hogy jogsi és sebességkorlát nélkül is vezethettem egykor, de hát felnő az ember. Ha már a teherautó bérlés fájába vágtam a fejszémet, gondoltam, rákeresek neten is, mire érdemes odafigyelni, azon kívül, amit már amúgy is tudok. Teherautó bérlés címszó alatt tulajdonképpen a következőket tudtam meg.

teherautó bérlés

Hogy zajlik egy teherautó bérlés?

Először is, a teherautó bérlés szókapcsolatra keresve olyan cégeket és vállalkozásokat dobott fel a gúgli, amelyeknek ez a profilja, vagy legalábbis nagyon rá akarnak erősíteni erre a vonalra. Teherautó bérlés cím alatt sok olyan oldal hozott ki a rendszer, ahol konkrét képeket is láthatok a bérelhető autókról. Van, hogy pont arról, amelyikbe majd élőben is bele fogok ülni. Mivel a keresett jármű típusa a tehergépjárművek kategóriája, így talán mondanom sem kell, hogy itt az ember személygépkocsit nem igen fog találni. Azokkal foglalkoznak mások. Nekem a legfontosabb egy teherautó bérlés volt! Szóval témánknál maradva a jobb internetes oldalalakon egy csomó kép látható a bérelhető kocsikról –van, hogy több képpel, több oldalról, esetleg belülről is, ha mondjuk olyan a belső elrendezése, hogy rögzített és fix kialakítással bír, bizonyos funkciók támogatására. A képek mellett aztán olvasható a jármű főbb, majd részletes adatai. Itt kerül feltüntetésre magának az autónak a típusa. A típus után az egyik legfontosabb volt nekem, hogy a kocsi mennyit bír el a saját súlyán felül, tehát itt van az autó tömege, vagy a hordozható össztömeg is.
A nagy tömegű áruk szállításához nem csak hogy el kell bírnia a kocsinak a rakományt, de meg is kell tudnia mozdítani azt, így következnek az autó egyéb, motorikus és teljesítmény-jellemzői, mint például, hogy a gépezet hány kW (kiló Watt) teljesítményű, vagy akár mondjuk hány lóerőt bír. Aztán nem mindegy a gépkocsi üzeme sem. Például a dízel üzeműek hamarabb gyorsulnak, mint benzines társaik, bár utóbbiak hangosabbak is. Mellette fontos még, hogy a kiszemelt mennyit futott már eddig, mert bizonyos kilométer fölött megnőhet az út közbeni meghibásodás kockázata. Ez nyilván típus és karbantartás függő tényező, de nagyon fontos, hogy lehetőleg kibírja még a vele tervezett utat. Élőben nyilván fontos volt érdeklődjek az utolsó szerviz idejéről, illetve hogy mit érintett. Végül is nem volt bonyolult dolog ez a teherautó bérlés.

The following two tabs change content below.

AdamDesign

Latest posts by AdamDesign (see all)